keskiviikko 14. elokuuta 2013

Torjutuksi tuleminen.

Sinkkuna tulee tilanteita eteen, että tulee ilmoittaa asiallisesti toiselle osapuolelle, ettei ole kiinnostunut hänestä. Helpommin sanottu kuin tehty? Melkein.
Jos olet kiltti ihminen luonteeltasi, voi olla vaikea loukata niin sanotusti "hyvää tyyppiä", kertomalla hänelle, ettet ole samalla aaltopituudella. Treffit tai tapaaminen saattoi mennä hyvin, ja viihdyit toisen seurassa. Mikäli kuitenkin käy niin ettei molemmat osapuolet ole samalla viivalla, niin tulee väistämättä eteen se että jompikumpi tekee sen liikkeen että kertoo toiselle, ettei välttämättä ole samalla tavalla kiinnostunut.
Tylsää? On todellakin!

Montako kertaa sinun tulisi tavata hänet, tietääksesi onko se "Hän"? :)
Voiko tähän olla oikeaa vastausta, luulen että jokainen tietää sen ihan itse. Jotkut ihmiset tarvitsevat enemmän aikaa, toiset tuntuvat tiedostavan asian taas lähes välittömästi. :)
Mikäli kuitenkin kiinnostuit toisesta ja pääset sopimaan uuden tapaamisen, jolloin molemmat ovat asiasta innostuneet, niin molemmat ovat selkeästi tehneet hyvän vaikutuksen toisiinsa ensitapaamisella.
Mitä jos huomaatkin että sinulla itselläsi oli kiva ilta, mutta et vain tunne mitään sen suurempaa?
Saatat huomaamattasi tai ihan tarkoituksella kääntää pääsi pois siinä vaiheessa, kun huomaat että toisen katse kertoo, ja kehonkieli kertoo siitä, että pian olet saamassa suudelman.

Jonkun tutkimuksen mukaan naisilla menee viisi minuuttia, kun taas miehillä menee kymmenen minuuttia, tietääkseen, onko todella kiinnostunut toisesta.
Itse uskon siihen, että on hyvä antaa mahdollisuus toiselle luoda käsitys itsestään. Siihen voi mennä se viisi minuuttia tai jopa useita viikkoja, ellei jopa kauemmin. Joskus kyllä sen vain tietää ensimmäisten minuuttien aikana, synkkaako teillä oikeasti vai ei.

Olen ihastunut ensisilmäyksellä ja tullut vähän myöhemmin torjutuksi. Voin kertoa ettei tilanne ole koskaan mukava, varsinkaan ihastuneelle osapuolelle.
Itseasiassa ei se kyllä ole helppoa olla se torjuva osapuolikaan. Itse olen siinä tilanteessa juuri tällä hetkellä, että tulisi kertoa yhdelle treffikumppanilleni, etten ole kiinnostunut hänestä.
Ainut ongelma on se, etten ole varma tulisiko minun soittaa treffiseuralaiselleni, ja kertoa etten ole kiinnostunut? Tuleeko puhelusta liian vaivautunut kuitenkin, ja olisi parempi hoitaa asia kylmästi ja hyvin brutaalisti viestillä?
Ehdottomasti henkilökohtaisesti soitto olisi parempi, kuitenkin taidan olla se hyvin brutaali ihminen, joka tulee laittamaan jollekin miehelle huomisen päivän aikana: "on ehkä parempi ettemme enää tapaa". En ehkä silti noin sanoin...

Mikä sitten olisi hyvä tapa sanoa ettei ole kiinnostunut?
Suoraan?
-Sori, mutta en ole kiinnostunut sinusta...
-En halua samaa kuin sinä...
Kierrellen?
-Meillä oli ihan kivaa, mutta...

Kerrot tai kirjoitat mitä tahansa, älä koskaan laita viestin perään "mutta voimme olla kavereita" tai "ei uusia tuttavuuksia ole koskaan liikaa", varsinkaan jos et ole valmis sitoutumaan kertomaasi/kirjoittamaasi lauseeseen. Torjutuksi tuleminen on aina ikävää, masentavaa, ja vaikka mitä, varsinkin jos olit tapaamisen jälkeen siinä luulossa että molemmat ovat kiinnostuneita toisistaan.
Toinen osapuoli saattaa omassa mielessään kehitellä ideoita mahdollisesti seuraaville treffeille, miten teillä olisi yhdessä mahdollisimman hauskaa, niin että kumpikin voivat olla niin sanotusti omissa nahoissaan koko tapaamisen ajan.
Jos olet se kiltti ihminen ja laitat toiselle ystävälliseen sävyyn viestin, ja viestin perään mahdollisuudesta tavata "joskus", toinen osapuoli jää "langoille roikkumaan" odottaen toiselta vastakaikua "ehkä joku päivä".
Ihmetellen kuitenkin sitä, ettei sinusta sitten kuulukaan mitään.

Miksi emme voi olla aikuisia, ja puhua asioista asioiden oikeilla nimillä? Siinä sitä on opettelemista. Toisilta se tulee ihan luonnostaan, toisilla taas ei.
En kuitenkaan itse suosittele edes valkoisen valheen kertomista, vaikka se varsinkin viestiä kirjoittaessa tuntuisi helpolta ratkaisulta. Valitettavan usein siitä voi jäädä kiinni, ja mikäli torjuttu osapuoli, vaikkakin vahingossa saisi joskus sen tietää, se voi loukata toista vain pahemmin. Pahimmassa tapauksessa toinen osapuoli voi menettää luottamuksen ihmisiin.

Tekisinkö vain oharit jos olemme sopineet tapaamisen! EI! Ei missään nimessä!
On tylyä saada oharit, joten miksi emme vain voi rohkaistua tapauksessa kuin tapauksessa ja kertoa toiselle hyvissä ajoin, ettet ole tulossa sovittuun tapaamiseen, ettei toinen suunnittele päänne menoksi jotain valmiiksi.

Tässä sitä tällaista ajatuksen juoksua keskiviikko päivään. Seuraavaksi miettimään ihan henkilökohtaisesti, miten ilmoitan toiselle osapuolelle etten ole kiinnostunut hänestä.
Hyvinkin todennäköisesti päädyn kirjoittamaan viestin jossa ilmoitan asian suoraan, mutta asiallisesti...Tästä lisää myöhemmin.

Muista silti. Olet sitten tullut torjutuksi tai joudut torjumaan itse, ei se ole välttämättä helppoa kummallekaan. Jotain parempaa on kuitenkin luvassa ;)

Terveisin: "Sinkkuna Kotkassa" ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti