sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kehonkieli :)

Tuo maaginen, mutta niin selkeä tapa havaita onko toinen osapuoli sinusta kiinnostunut. Hyvä tapa myös kertoa siitä, oletko itse kiinnostunut toisesta. Teksti on paljoltikin omakohtaista kokemusta, joten kenenkään on turha osoittaa vastalauseita :)
Huomioon otettavia asioita:

- Katse: mieti otatko suoran katsekontaktin, vai harhaileeko katseesi. Itse katson suoraan silmiin ja pitkään jos olen oikeasti kiinnostunut. Huomioi myös se, että olet saattanut saada minut kiinnostumaan vain asiasta jonka olet ottanut puheeksi. Joskus mielenkiinnon aiheet voivat vain hetkeksi kohdata, joten seuraa sitä millainen kehonkieleni on vielä hetken päästä. ;) Myös pieni pään kääntäminen, tiedäthän, niin kuin koirat sen tekevät, kun kuuntelevat, saattaa osoittaa kiinnostusta, että kuuntelet keskustelua mielenkiinnolla.

- Pitkä katseenvaihto: Kun toinen osapuoli josta olet kiinnostunut, lähtee seurueesta tai vain sinun seurastasi pois, seuraatko häntä katseellasi? Seuraako hän sinua katseellaan samalla kun poistuu kauemmas luotasi?
Hyvin, hyvin, hyvin, korostan: hyvin selkeä merkki ainakin omasta kiinnostuksestani. Tulikohan tämä tällä kertaa selväksi, että se on hyvin selkeä merkki? :)
Huomioi myös tämä: jos sinulle sanotaan suoraan: "Älä tuijota", niin jotain on vialla, lopeta siis tuijotus, tai koeta keksiä hyvä puheenaihe, jotta voit jatkaa toisen katselemista keskustellessanne.

- Kädet: miten pidät käsiäsi, tai miten toinen osapuoli pitää käsiään? Ovatko ne puuskassa rintasi päällä? Selkeä merkki omalta osaltani: "ihan sama, ei kiinnosta" :) Erään tutkimuksen mukaan, käden ojentaminen toista kohden on selkeä merkki "kutsua toinen lähemmäs itseäsi". Pidä kätesi mahdollisimman luontevasti sivuilla tai sylissäsi, jos olet kiinnostunut.

-Jalat: Jutellessasi toisen ihmisen kanssa, niin kiinnitä seuraavalla kerralla huomiota jalkojesi asentoon. Varsinkin uuden tuttavuuden kanssa. Seisoessasi, jos olet kiinnostunut, varpaasi yleensä osoittavat kiinnostuksen suuntaan. Poikkeuksia on myös, mutta kiinnitä silloin huomiota myös muihin seikkoihin.
Istuessasi, laitatko jalat ristiin? Joskus jatkuva jalkojen ristiin laittaminen voi olla osoitus siitä että vastapuolen tulisi pysyä kauempana, toisille se on vain tapa istua. Kuitenkin, huomioi se, mihin jalat osoittavat. Osoittavatko ne sinuun päin, vai pois päin sinusta? Jos sinuun päin, yleensä hyvä juttu. Jos pois päin, olet tehnyt mahdollisesti huonon vaikutuksen toiseen osapuoleen.

- Vartalo: Todella selkeää on se, jos sinuun päin ollaan kääntyneenä, vain pieni vartalonkiertokin riittää toisinaan kertomaan kiinnostuksesta. Vartalonkierto toiseen suuntaan...ai ai ai :(
Keskusteltaessa toisen osapuolen kanssa, kiinnitä huomiota onko toinen nojautunut sinuun päin keskustellessanne. Aika hyvä merkki kiinnostuksesta. Vetäytyvä ja pois päin kääntyvä vartalo viestittää taas kiinnostuksen puutteesta.
Eteenpäin nojautuminen voi olla myös merkki siitäkin, että toinen vain puhuu liian hiljaa juttelemastanne asiasta, kiinnitä tässä tapauksessa huomiota muihin kehonkielen merkkeihin.

-Hymyily: Toiset hymyilevät toisia enemmän. Osaatko tunnistaa ystävällisen hymyn ja hymyn joka viestittää kiinnostuksesta. Ystävällinen hymyily...no se on se ystävällinen hymyily. Kiinnostunut hymyily: kiinnitä huomiota silmiin samalla. Mikäli katsojalla on samalla pilkettä silmäkulmassa: Jackpot! ;)
Hymyileekö hän aina kun katsot häneen? Hymyiletkö sinä aina kun katsot häneen? ;)
Joskus hymyily voi olla niin sanotusti ujo hymy. Haluat kyllä viestittää olevasi kiinnostunut, mutta et halua välttämättä kaikkien sitä huomaavan. Näitäkin tapauksia on. Pikainen katseenvaihto ja pieni hymy saattavat olla merkki kiinnostuksesta. Kiinnitä tässäkin tapauksessa huomiota silmiin. Silmät kertovat paljon.

-Silmät: Silmät ovat sielun peili. Niin jotkut väittävät. Menee samaan kategoriaan katseen kanssa kyllä, mutta hyvässä valaistuksessa voit huomata toisen laajentuneet pupillit jotka ovat usein merkki kiinnostuksesta. Poikkeuksiakin taas on. Kuitenkin pilke silmäkulmassa on hyvä merkki joko kiinnostuksesta tai toisen hyväntuulisuudesta.

- Kosketus: Äärimmäisen tehokas keino katsoa toisen mielenkiinto, sillä omalla kohdallani reaktiot tulevat kuin salamana, mikäli en ole kiinnostunut. Kiinnostuessani ja toisen kiinnostuessa, pieni kosketus on maagista ja jollain tavalla vangitsevaa. Istuessanne vierekkäin, koskettaako jalkasi toisen jalkaa tai koskettaako käsivartesi toista? Mitä toinen tekee siinä tilanteessa? Säpsähdys ja pois päin vetäytyminen on todellakin selkeä merkki siitä että nyt pitää olla tarkkana. Mikäli olet kiinnostunut, sinua ei todellakaan häiritse pieni kosketus, vaan se on ainakin omalla kohdallani todella suuri osoitus siitä, että olet pääsemässä suojamuurini lävitse, jonka osoitan sekä hymyllä sekä pysymällä siinä ihan lähelläsi ja huomioi vielä tämä: olen rentoutunut! Mikäli itse olen jännittynyt ja olen karkaamassa omalta istuimeltani lähemmäs toista reunaa ja siltikin yrität lähestyä vaikka sinulla on jo puolitoista penkkiä tai lähes koko sohva käytettävissä, mieti uudestaan olisitko voinut toimia tilanteessa toisin? :) Yhtäkkinen tarve lähteä vessaan tai hakemaan juotavaa tässä tilanteessa korjaa potin...ei sinun osaltasi. Toinen osapuoli halusi livetä paikalta. Huono, huono, ja vielä kerran, huono juttu!

- Huomiotta jättäminen: nyt tarkkana! Harhaileeko katseesi kun juttelet toisen osapuolen kanssa? Kysytkö joskus "anteeksi, mitä sanoit?" tai sanotko suoraan "en kuullut/kuunnellut". Pyöritkö kuin väkkärä, kuin etsien mielenkiinnon kohdetta vaikka lattialle pudonneesta paperinpalasta. Mitä tämä kertoo sinulle? :)

Huomioi poikkeukset: jotkut ihmiset ovat tottuneet siirtämään katseen hetkeksi muualle, palatakseen mahdollisesti aiheeseen paremmin mistä olitte keskustelemassa. On myös tilanteita, jossa toinen osapuoli on tottunut siirtämään katseensa muualle, koska on ollut vaikka seurueessa, jossa jollakulla silmä/silmät harittaa ja ei ole varma kumpaa silmää tulisi katsoa. Pidemmän ajan kanssa tässä tilanteessa, varsinkin omalla kohdallani, olen tottunut kääntämään katseeni useinkin pois keskustelun aikana. Se ei aina siis ole kuitenkaan merkki, ettenkö olisi kiinnostunut keskustelusta kanssasi.

Tässä tällainen pikku tietopaketti... ;)
Jäikö jotain kirjoittamatta? Siitä lisää myöhemmin...

Terveisin: "Sinkkuna Kotkassa" ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti