torstai 27. helmikuuta 2014

Ennen oli toisin.


Töissä eräs asiakas jäi juttelemaan hetkeksi minun ja työkaverini kanssa. Olin aikaisemmin jutellut tämän herrasmiehen lastenlasten kanssa, jotka olivat selkeästi varsin ujoja poikia, ja heidän isoisänsä siihen tokaisi siihen että kyllä he pian oppivat keskustelemaan tyttöjen kanssa tai ainakin parempi olisi, sillä muuten ei tässä maailmassa pärjää.
Jäin hymyilemään tätä asiaa, johon tuo isoisä jatkoi ja kertoi näin:
"Silloin kun minä olin paljon paljon nuorempi, se oli jännittävää mennä ensi treffeille tytön kanssa. Mistä sitä tiesit tykkääkö hän samoista asioista kuin minä. Ennen oli toisin. Silloin ei ollut kännyköitä, vaan muistan miten piti mennä puhelinkioskiin soittamaan. Mukanani oli muistilappu, johon olin kirjoittanut ranskalaisilla viivoilla asiat jotka halusin kertoa tytölle."

Tosiaan, ennen oli toisin. On asioita jotka ovat parantuneet selvästi teknologian kehityksen myötä, mutta kuinka moni meistä silti toivoisi tapaavansa elämäänsä ihmisen jotain muuta kuin netin välityksellä.
Nykyään on suunnaton määrä deittipalveluja tarjolla, on sovelluksia kännyköihin, joilla voit kommunikoida tietyn kriteerein täyttävien ihmisten kanssa (useimmissa tapauksissa vain siis silloin kun toinenkin on mahdollisesti tykännyt sinusta), facebookin kauttakin löytyy erinäisiä ryhmiä ja palveluja jota kautta voit löytää elämääsi toisen ihmisen. On siis lukemattomia keinoja, mutta mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle.

Onko mahdollista tavata joku ihana ihminen ilman että se tapahtuu netin kautta (tähän lasken puhelimen sovellukset yms.) tai baarissa?
Jos lasket ystävistäsi ne, jotka ovat tavanneet jotain muuta kautta, niin mahtuvatko ne kahden tai peräti yhden käden sormilla laskettaviksi?

Onhan niitä muitakin tapoja tavata "Hänet". Harrastusten kautta, töissä, kaupassa, kirjastossa, urheilupelissä...

Suunnittelin tekeväni tuossa pienen viikonloppu reissun toisaalle. Juomiseksihan se menee ystävien keskuudessa. Voisin samalla tehdä toisessa kaupungissa ollessani pientä gallup-tyyppistä tiedustelua erilaisista isku-repliikeistä. Niin sekä hyvistä että huonoista repliikeistä, ja lisätä tänne niitä mitä saan kasattua, jollei käy niin että juon liikaa ja unohdan koko jutun. Saa nähdä, saanko siitä aiheesta itse hyvän small talkin aikaiseksi.

Terveisin: "Sinkkuna Kotkassa" ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti